Ingredienser:
2 msk ströbröd
3 msk vatten
1 msk riven eller väl hackad lök
150g köttfärs
2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 ägg = 2 msk
Gör såhär:
•Blanda ströbrödet med vattnet i en bunke/skål och stå i en stund
•Skala och riv/hacka löken under tiden
•Tillsätt köttfärsen, lök, salt, peppar och ägg
•Rör ihop ingredienserna väl tills färsen blir smidig
•Skölj ett skärbräde och fukta händerna så att inte färsen fastnar
•Forma lagon stora köttbullar och lägg på skärbrädan
•Lägg en klick margarin i stekpannan och värm tills margarinet blir ljusbrunt
•Bryn köttbullarna och sänk sen värmen och låt dem eftersteka
•Ta upp köttbullarna ur stekpannan
Steksky till köttbullarna
Koka gärna potatis till
Resultat: Potatisen blev bra och köttbullarna också men stekskyn blev lite smaklös och vi (Jag) hade i lite för mycket soja
•Blanda en dl vatten eller mjölk med 1 msk i en redningsbägare
•Bland stekskyn från köttbullarna med en dl vatten i stekpannan och koka upp det
•Häll sedan i blandningen av mjölk/vatten och mjöl med en fin stråle ner i stekpannan under omrörning
•Låt koka upp och ta bort från plattan
•Lägg i en halv buljongtärning
•Smaksätt med salt och peppar
•Färgsätt med LITE soja om du vill ha den brunare
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar